Kaxåsbygden

Service

Klicka på bilderna för större format

 

Affär´n och katten Morris 

Näringsliv

Livsmedelsaffär, bensinmack, tunnbrödsbageri, klädbutik, turistföretag, taxi samt flera andra småföretagare inom olika branscher bidrar till en bra service.

Hälsocentral, apotek, Handelsbanken och bibliotek i Änge.

   

 

 

Kaxås skola 

Skola, barnomsorg

Kaxås har förskola och fritidshem samt låg- och mellanstadieskola med för närvarande 50 elever. Bilden visar den tillbyggda och nyrenoverade skolbyggnaden.

Högstadium i Änge.

   

   

Kaxås BygdegårdKaxås bygdegård

Bygdegårdens karaktäristiska siluett känns lätt igen. Centralt läge i Kaxås med utsikt över Hällsjön. Den har stora och ändamålsenliga lokaler för konferenser, sång- och musikunderhållning, familjefesten m m. Bygdegårdsvärden tar emot bokningar och lämnar mer information på telefon 070-569 77 14. Mer att läsa här.

 

 

 

Kaxås BakstugaBakstuga

Bakstugan var en nödvändig byggnad på gårdarna förr. Många av dessa har nu förfallit men konsten att baka tunnbröd lever kvar. I bakstugan i Kaxås, som har elektrisk ugn, kan traditionen att baka tunnbröd föras vidare till nästa generation. Bokas hos ICA Ladan, tel 0640-320 06.

 

 

 

KaxhönKommunikationer

Du har möjlighet att ta dig hit utan bil. Kaxås har bussförbindelse med Östersund och Krokom som Länstrafiken svarar för med hjälp av entreprenörer. Tidtabell. Tågstation i Krokom samt flygplats och tågstation i Östersund ger flera möjligheter att planera resandet hit. 

  

 

 

 

Skidspär elljusbananMotion

I den kuperade terrängen, som leden till toppstugan Hällberget och längs byvägarna, finns bra förutsättningar för löpträning.

Möjlighet att åka längdskidåkning i ett 2,5 km långt preparerat elljusspår vid bygdegården.

På fredagar kan du avsluta träningspasset och arbetsveckan med bastu i bygdegården för 30 kr. Herrar kl 18.00-19.30 och damer 20.00-21.30. Är ni ett gäng som vill träffas och basta en kväll bokar ni den på 070-569 7714.