Kaxåsbygden

Service

Klicka på bilderna för större format

 

Affär´n och katten Morris 

Näringsliv

Livsmedelsaffär, bensinmack, tunnbrödsbageri, klädbutik, turistföretag, taxi samt flera andra småföretag inom olika branscher bidrar till en bra service.

Hälsocentral, apotek och bibliotek i Änge. Handelsbanken har kontor i Krokom.

   

 

 

Kaxås skola 

Skola och barnomsorg

Kaxås har förskola och fritidshem samt låg- och mellanstadieskola med för närvarande 50 elever. Bilden visar den tillbyggda och nyrenoverade skolbyggnaden.

Högstadium i Änge.

   

   

Kaxås BygdegårdKaxås bygdegård

Bygdegårdens karaktäristiska siluett känns lätt igen. Centralt läge i Kaxås med utsikt över Hällsjön. Den har stora och ändamålsenliga lokaler för föreningsmöten, sång- och musikunderhållning, familjefesten m m. Bygdegårdsvärden tar emot bokningar och lämnar mer information på telefon 070-569 77 14. Mer att läsa här.

 

 

 

Kaxås BakstugaBakstuga

Bakstugan var en nödvändig byggnad på gårdarna förr. Många av dessa har nu förfallit men konsten att baka tunnbröd lever kvar. I bakstugan i Kaxås, som har elektrisk ugn, kan traditionen att baka tunnbröd föras vidare till nästa generation. Bokas hos ICA Ladan, tel 0640-320 06.

 

 

 

KaxhönKommunikationer

Du har möjlighet att ta dig hit utan bil. Kaxås har bussförbindelse med Östersund och Krokom som Länstrafiken svarar för med hjälp av entreprenörer. Tidtabell. Tågstation i Krokom samt flygplats och tågstation i Östersund ger flera möjligheter att planera resandet hit. 

  

 

 

 

Skidspär elljusbananMotion

I den kuperade terrängen, som leden till toppstugan Hällberget och längs byvägarna, finns bra förutsättningar för löpträning.

Vid bygdegården elljusspår 2,5 km och isbana.

Är ni ett gäng som vill träffas och basta en kväll, ring 070-569 77 14 och boka bastun i bygdegården. Pris 200 kr.